Boyun Dolgusu

boyun dolguBoyun Dolgusu Nedir?

Boyun dolgusu, boyun bölgesinde bulunan kırışıklık, çökme gibi tedavilerde kullanılmaktadır. Kişilerde, yaşa bağlı olarak ihtiyaç haline gelmektedir. Çünkü ciltte yaşa bağlı elastikiyet kaybı meydana gelmektedir. Bu durum da boyun bölgesinde sarkma, kırışıklık gibi problemleri beraberinde getirmektedir. Kişi güneşle uzun süre temasta kaldığında, genetik yatkınlık hallerinde, yanlış uyku pozisyonları alındığında, boyun bölgesinde kırışıklıkların yaşanması mümkündür. Aynı şekilde baş eğme mimikleri, boyunda yatay çizgilerin meydana gelmesi söz konusudur. Bu da estetik olarak istenmeyen görüntülerin var olmasına neden olmaktadır.
Bilindiği üzere boyun bölgesinde bulunan deri, yüzün diğer alanlarına göre çok daha hassas ve incedir. Bu yüzden deforme olma oranı daha fazladır. Hatta yaşın ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen yaşlanma belirtileri, boyun bölgesinde ortaya çıkmaktadır. Boyunda bulunan derin çizgiler, sarkma ve kırışma hali kişilerin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Özellikle cildin şekillenmesi ve desteklenmesinde etki sahibi olan kolajenin kaybı bu durumun temel nedenleri içerisindedir. Kişilerin sigara kullanımı, hava kirliliği, stres hali kolajen kaybının hızlanmasına neden olmaktadır. Bunun için de boyun dolgusundan destek alınmaktadır.
Boyun dolgusuyla birlikte, hyalüronik asit bazlı olan dermal dolgu maddelerinin kullanıldığı bilinmektedir. Hyalüronik asit uygulandığı alan üzerinde hacim ve elastikiyeti arttırmaktadır. Cildin dokusunun kalite oranının artmasında etki sahibidir. Aynı zamanda boyun bölgesinde bulunan hacim kaybını, çökmeyi en aza indirmektedir. Cerrahi müdahale olmadan, kısa sürede iyileşmeyi mümkün hale getirmektedir. Uygulama sonrasında kişilerin günlük hayatlarına devam etmesi de mümkündür.

Boyun Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Boyun dolgusu, boyun bölgesinde deformasyon olan ve bu durumdan rahatsızlık duyan kişiler için uygulanan bir tedavidir. Kişilerde boyun bölgesinde genetik faktörlere, çevresel etkenlere ve yaşa bağlı kırışıklıklar için boyun dolgusu yapılmaktadır. Gözlemlenen nedenler içerisinde hatalı uyku pozisyonu, yatay çizgiler oluşmasına neden olmaktadır. Bunların yanı sıra boyunda bulunan derinin elastikiyetini kaybetmesi de sorunlara yol açmaktadır.
Boyun bölgesinin sıkılaşması, dolgunlaşması ve pürüzsüzlüğün önlenmesi amacıyla daha iyi bir görünümün var edilmesi önemlidir. Boyun bölgesinde bulunan cilt tonunun eşitlenmesi için de uygulanan boyun dolgusu belirli kişilere uygulanmamalıdır. Özellikle hamileler için risk olarak görülen boyun dolgusu, boyunda açık yaranın bulunması halinde uygulanmaz. Ek olarak enfeksiyon varlığı da boyun dolgusunun yapılmasına engeldir.

Boyun Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

Boyun dolgusu, boyun bölgesinin gençleşmesi, daha estetik bir görünümün var olması için kullanılmaktadır. Boyun bölgesinde bulunan yaşlılık belirtilerinin ortadan kaldırılması için kullanılan güvenli bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Birden fazla avantajının olmasına ek olarak boyunda kırışıklık ve çizgilerin iyileşmesini sağlar. Bu sayede boyun derisinin kalitesinin artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Boyunda bulunan sarkma belirtilerinin en aza indirilmesini sağlar. Tüm bu işlemlerin cerrahi bir operasyona ihtiyaç duyulmadan yapılması konusunda da önemli bir fırsattır. Boyunda bulunan cilt tonunun iyileştirilmesi, boyun dokusunun iyileştirilmesi noktasında pürüzsüz ve ışıltılı olması kolaylaştırmaktadır.
Oldukça kısa süren bir işlem olmasının yanında tüm uygulama toplamda on beş dakika kadar zamanda tamamlanmaktadır. Ciddi bir yan etkisinin olmamasının yanında güvenle uygulanan bir prosedür olarak görülmektedir. İşlem sonrasında sonuçların elde edilmesi hastaların memnuniyetinin artması noktasında önemli bir avantajdır. Boyun dolgusu uzun süreli bir kalıcılık sahibidir ve işlem sonrasında beklemeden normal hayata dönmek mümkündür. Yapılan işlem cerrahi olmadığından, herhangi bir kesi kullanılmadığından iyileşme süreci bulunmamaktadır.

Boyun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Boyun dolgusu uygulaması konforlu ve güvenilir bir uygulama olarak bilinmektedir. Klinik bir ortamda yapılan işlem, uzman doktor tarafından yapılmaktadır. Enjeksiyonda ağrı hissetmemeniz adına hedef bölgeye, boyun bölgesine lokal anestezi krem sürülmektedir. Bu aşamada sürülen kremin etkisini göstermesi adına yarım saat kadar beklenmektedir. Geçen süre sonrasında boyunda kremin sürüldüğü bölge, antiseptik solüsyonla temizlenmektedir. Temizliğin ardından da hyalüronik asit barındıran dermal dolgu, boyun bölgesine enjekte edilmektedir. Gerekli prensiplere ve tekniklere uygun olarak yapılan işlem oldukça kısa sürmektedir.
Toplamda on beş dakika kadar süren boyun dolgusu, işlem öncesinde boyunda bulunan kırışıklığın, çizgilerin görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Boyun bölgesinin daha pürüzsüz, genç ve dolgun olmasını sağlamaktadır. Sonuçların ortaya çıkması sonrasında hasta memnuniyeti çok daha artmaktadır. Ayrıca uygulamanın hemen ardından, dinlenme gereksinimi duymadan güne devam etmeniz mümkündür.

Boyun Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Boyun dolgusu yapılırken kullanılan dolgular, hyalüronik asit barındıran dermal dolgular olarak bilinmektedir. Hyalüronik asit, vücudumuzda doğal olarak yer alan bir molekül olarak tanımlanır. Bu yüzden vücutla direkt olarak uyumludur. Son dönemlerde uluslararası standartlar kullanılarak üretilen güvenli dermal dolgular da bu noktada öne çıkmaktadır. Bu dolguların uygulanması sırasında boyun bölgesinde herhangi bir yan etki gözlemlenmemektedir.
Gözlemlenen yan etkilerse kızarıklık, ödem ve morarma şeklindedir. Sık olmasa da kaşıntı faktörünün de bulunması, dolguyla değil enjeksiyon işlemiyle bağlantılıdır. Var olan belirtiler de zaten birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkmaktadır. Ödem, kızarıklık ve morluklar için buz torbası kullanılmaktadır. Aynı şekilde uygulama bölgesinde ekstra bir bakım gerekmemektedir. Boyun dolgusunun ardından normal hayata dönmek de mümkündür. İçerisinde hayvansal katkıların olmaması, alerjik reaksiyon riskini de ortandan kaldırmaktadır.

Boyun Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Boyun dolgusunun kalıcılığı ürünün özellikleriyle bağdaşmaktadır. Yani kullanılan ürünün kalitesi, dermal dolgunun kalıcılığını direkt olarak etkilemektedir. Aynı şekilde boyun bölgesinde kullanılan dolgu işleminin hangi amaca bağlı olarak kullanıldığı kalıcılık oranını de değiştirmektedir. Boyundaki cilt yüzeyinin kalitesinin artması amacıyla birer ay aralıkla üç seans uygulanması mümkündür.
Genellikle yılda bir kez olmak üzere tekrarlanması önerilmektedir. Cildin tonunun düzenlenmesi, cilt tonu düzensizliklerinin önüne geçilmesi ve pürüzsüzlük sağlanması gibi etkileri bulunmaktadır. Dokuz ila on iki ay arasında kalıcılığı bulunmaktadır. İşlem sonrasında kolajen üretimi de artmış göstermektedir ve bu durum ciltte bulunan elastikiyetin artması, boyun sıkışıklığının giderilmesi gibi fırsatlar sunmaktadır.